Nettverkskonferanse 2025

Sist oppdatert 21.03.2025

Vi har gleden av å invitere til et nytt MedSim Norge nettverksmøte 4.-5. juni – denne gang i Hamar!

Tema for årets konferanse vil være:

SIMULERING FOR FREMTIDENS HELSETJENESTER

Simulering vil kunne ha en nøkkelrolle i å sikre et velfungerende og robust helsevesen, både ved å fremme faglig engasjement, innovasjon, samt gjennom utvikling og bruk av ny teknologi. Konferansen vil utforske hvordan vi kan utnytte simulering for å møte fremtidige utfordringer og legge til rette for rekruttering, opplæring og kontinuerlig forbedring av helsetjenestene.

Ved årets konferanse ønsker vi å samle primærhelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten, utdanningsinstitusjonene og andre aktører i helsetjenesten for nettverksbygging og erfaringsutveksling. Konferansen vil bestå av plenumsforedrag, parallelle sesjoner, workshops, posters og stands!

Program oppdateres fortløpende.

Tid og sted

04. jun. 2025 kl 10:00 – 16:00

05. jun. 2025 kl 08:30 – 14:15

Hvor

Scandic Hotel Hamar, Vangsvegen 121, 2318 Hamar.

Påmelding

Påmelding er bindende. Frist for påmelding: 01. mai 2025

Påmelding med betaling (letsreg.com)

Påmelding for ansatte i Sykehuset Innlandet og andre som må ha tilsendt faktura (nettskjema.no)

Program

Vi ønsker å vise fram et mangfold av prosjekter, innsatser og forskningsaktiviteter fra alle sektorer; lag, organisasjoner og ideelle stiftelser, kommunesektoren, utdanningssektoren og spesialisthelsetjenesten, alt som kan belyse hvordan simulering kan bidra til et robust helsevesen gjennom kunnskap, faglig engasjement, innovasjon og klok bruk av teknologi. Vi ser fram til å lage et inspirerende og lærerikt konferanseprogram.

Program dag 1

  • Åpning av årets konferanse
  • Simulering inn i fremtiden, ved Doris Østergaard
  • Robusthet og resilience, ved Veslemøy Guise
  • Parallelle sesjoner og workshop
  • Utstillere og posterbesøk
  • Simulering og samarbeid mellom politi og spesialisthelsetjenesten, ved Renate Zimmermann og Knut Anders Brevik
  • Middag og sosial sammenkomst på kvelden. Har du lyst, får du muligheten til å stupe fra Norges dyreste stupetårn!

Program dag 2

  • Problematiserer de fundamentale spørsmålene ved kunstig intelligens og hvordan dette påvirker danning og utdanning for deltakelse i et samfunn, ved Petter Braathen
  • Bruk av teknologi i simulering, ved Jonas Vaag
  • Parallelle sesjoner og workshop
  • Live podcast – Vi utfordrer noen av konferansens foredragsholdere til å sammen finne ut av hvordan helsefaglig simulering kan bidra til et mer robust og bærekraftig helsevesen. Er løsningen alltid teknologi og innovasjon?
  • Plenum workshop – Hvordan sette sammen et kort seminar for medarbeidere slik at de blir bedre rustet til å håndtere uønskede hendelser? En simuleringsøvelse basert på helsedirektoratets nye guide om ivaretakelse etter uønskede hendelser, ved Olav Røise, Elisabeth Keleth, Joy Buikema Fjærtoft og Jannice Bruvik

Forelesere

Doris Østergaard

Doris Østergaard

Professor og forskningsleder

Doris Østergaard er professor og forskningsleder ved Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES), Danmark. Hennes forskningsaktiviteter ligger innenfor områdene pasientsikkerhet, klinisk- og simuleringsbasert trening av enkeltpersoner, team og organisasjoner. Hun har som mål å skape en kobling mellom disse områdene gjennom sine utdannings- og forskningsaktiviteter. Fremtidsplanene hennes inkluderer blant annet simuleringsbasert trening for å forbedre klinisk beslutningstaking.

Veslemøy Guise

Veslemøy Guise

Førsteamanuensis og simuleringskoordinator

Veslemøy Guise er førsteamanuensis og simuleringskoordinator ved det helsevitenskapelige fakultet ved UiS og tilknyttet Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten (SHARE). Hun forsker på simulering, pasientsikkerhet og resiliens i helsetjenesten, med særlig fokus på hva som bidrar til robusthet og tilpasningsevne i helsesystemer. Gjennom sine studier og publikasjoner bidrar hun til kunnskap om hvordan helsetjenesten kan møte fremtidige utfordringer og opprettholde høy kvalitet i pasientbehandlingen.

Petter Braathen

Petter Braathen

Førsteamanuensis

Petter Braathen er førsteamanuensis og en engasjerende taler med rik bakgrunn i strategi, organisasjonsutvikling og innovasjon. Med en ph.d. i filosofi, en M.Sc. i robotikk og en M.Sc. i strategi spenner hans interesser over en serie komplekse samfunnsutfordringer. Gjennom sitt arbeid har han bidratt betydelig til strategisk innovasjon, organisasjonsutvikling og digital transformasjon, nasjonalt og internasjonalt. Braathen har grunnlagt flere selskaper og ledet prosjekter på tvers av ulike sektorer, blant annet innen energi, byutvikling, infrastruktur og media.

Jonas Rennemo Vaag

Jonas Rennemo Vaag

Professor og psykologspesialist

Jonas Vaag er professor og psykologspesialist ved Universitetet i Innlandet. Han har en bred bakgrunn innen klinisk psykologi, organisasjonspsykologi og samfunnspsykologi. Han har forsket og undervist i temaer som ledelse, arbeidshelse og organisasjonspsykologi, med et særlig fokus på psykologiens rolle i arbeidslivet og helsevesenet. De siste årene har han engasjert seg i teknologi i undervisning og forskning på simulering som metode for ferdighetstrening av ledere og helsepersonell.

Bilde kommer

Per Bredmose

Overlege

Per Bredmose er spesialist i anestesiologi og overlege i luftambulanseavdelingen ved Oslo universitetssykehus. Han har omfattende erfaring innen prehospital medisin og transportmedisin, med særlig fokus på luftambulansetjenester. Bredmose har også vært involvert i forskning relatert til aeromedisinske tjenester og deres rolle i å sikre rask tilgang til avansert behandling for kritisk syke pasienter i underbetjente områder.

Bilde kommer

Ole Norden

Overlege

Ole Norden er overlege ved Mosseregionens legevakt og har over 20 års erfaring fra legevaktsarbeid. Han har tidligere jobbet som fastlege i Tromsø og har bred klinisk erfaring fra indremedisin, hjertemedisin og kvinneklinikk. I tillegg har han lang erfaring med undervisning og veiledning av leger og medisinstudenter, samt arrangering av akuttmedisinkurs. Han har vært en sentral drivkraft i å systematisere simuleringstrening ved Mosseregionens legevakt, inspirert av «Første Best»-modellen fra Tromsø.

Praktisk informasjon

Pris

Konferanseavgift er kr 2500,-. Inkludert i prisen er lunsj, pausemat og middag. 

Hotell/overnatting

Overnatting er ikke inkludert i kursavgiften og må betales av den enkelte deltaker. 

Pris for enkeltrom (inkludert frokost): 1230 kroner
Pris for dobbeltrom (inkludert frokost): 1530 kroner

Prisene gjelder frem til 1. april 2025 ved bestilling med bookingkode (se nedenfor). 

Bestilling

Rom bestilles og betales direkte på hotellets nettsider.

Gå til scandichotels.no

Velg Scandic Hamar og dato for ankomst/avreise (04.06.2025 – 05.06.2025). Legg inn bookingkode BSIN040625 for å få avtalepris. 

Rom kan avbestilles frem til 15.05.2025. 

Opplever du feil ved bestilling av rom, kan du ta kontakt med hotellet:

E-post: hamar@scandichotels.com
Telefon: 21 15 50 00

Transport

Rutetider Vy: vy.no

Taxi Hamar: Telefon 03 650

Parkering

Det er parkeringsmuligheter i nærheten av hotellet.

Kontakt

Marius Huse, Senterleder ved SIMInnlandet: marius.huse@sykehuset-innlandet.no


Du kan også ta en titt på tidligere Nettverkskonferanser:

Nettverkskonferansen 2024

Nettverkskonferansen 2023

Nettverkskonferansen 2022

Nettverkskonferansen 2021

Share via
Copy link